Translate

Woda Redox – Alkaliczna Żywa Woda – co to jest?

określany i znany również jako Alkaliczna Żywa Woda.
Napój taki znany jest od wielu lat na rynku japońskim, amerykańskim, australijskim i kanadyjskim, np. pod nazwą H4O Beverage. W Japonii od wielu lat stosuje się go powszechnie –  do picia oraz kosmetycznie a przede wszystkim przez lekarzy w celach medycznych. Napój ten zdecydowanie wyróżnia się na korzyść dla organizmu swoimi właściwościami, od wszystkich napojów występujących na naszym rodzimym rynku i doskonale trafia w zapotrzebowanie i oczekiwania konkretnych grup konsumenckich.
Napój WODA REDOX ® wytwarzany jest z wody źródlanej, która jest jego jedynym składnikiem. Smakuje jak woda, świeżo i orzeźwiająco z wrażeniem bardziej miękkiej i lekkiej w smaku. W procesie przetwarzania woda źródlana poddawana jest odpowiedniemu dla uzyskania założonych właściwości, procesowi jonizacji.  W procesie tym następują przemieszczenia w składzie mineralnym, przy czym część wody staje się zakwaszona, a przez to główna, pitna, alkaliczna część wody uzyskuje swoje, bardzo cenne dla organizmu właściwości. Właściwości takiej wody potwierdzone są badaniami naukowymi.
Dzięki temu procesowi WODA REDOX ® posiada optymalny dla organizmu skład mineralny i staje się:
  • – doskonale czysta bakteriologicznie
  • – łatwo wchłaniana przez organizm, przez co nawadnia go wielokrotnie szybciej niż każdy inny napój
  • – alkaliczna – PH 9,5 –  co przyczynia się do odkwaszania i odtruwania organizmu
  • – przeciwutleniająca ( potencjał redox ORP do -500mV ), gdyż wzbogacona jest jonami wodorotlenowymi,  które LIKWIDUJĄ wolne rodniki w organizmie (odpowiedzialne za proces starzenia)

    Dla kogo przeznaczony jest napój Woda Redox® ?

    Napój Woda Redox® przeznaczona jest dla każdego. Zarówno dla ludzi jak i zwierząt domowych. Zaleca się jej picie profilaktycznie aby nie dopuścić do zakwaszenia organizmu i skutecznie blokować wolne rodniki.
    Zaleca się jej picie kobietom w ciąży, dzieciom, sportowcom, nurkom, osobom chorym i zdrowym, odwodnionym, zestresowanym, osobom podczas rekonwalescencji, itd. Niweluje skutki promieniowania. Woda Redox® skutecznie wspomaga odchudzanie, gdyż przyśpiesza oczyszczanie komórek oraz chroni organy wewnętrzne przed zakwaszającym efektem podczas detoksykacji.
    Bardzo dobre efekty przynosi stosowanie okładów z Wody Redox® na skórę, co powoduje jej regenerację i ujędrnianie. Redukuje opuchliznę pod oczami oraz zmarszczki.
    Woda Redox® dosłownie odmładza organizm. Regularne jej spożywanie poprawia samopoczucie.
    Efekty stosowania Wody Redox®  w krótkim czasie będą już zauważalne na twarzy i ciele.
    Jest zarówno doskonałym napojem jak i kosmetykiem.
    Jest to najlepszy rodzaj płynu, jaki można podarować swojemu ciału.


    Wpływ Wody Redox® na orgnizm

    Woda Redox® – BLOKUJE DZIAŁANIE WOLNYCH RODNIKÓW – posiada potężną dawkę elektronów, które łatwo oddaje wolnym rodnikom i tym samym je blokuje, co skutkuje spowolnieniem procesów starzenia oraz tworzy środowisko sprzyjające odbudowie zdegenerowanej tkanki. ORP do – 500 mV.
     Woda Redox® – DOSKONALE NAWADNIA ORGANIZM – dzięki swojej strukturze molekularnej ( małe klastery ) doskonale przenika przez błonę komórkową i tym samym łatwo i szybko nawadnia
    Woda Redox® – ODKWASZA I ODTRUWA – posiada PH 9,5 – alkalizuje czyli odkwasza organizm i odtruwa go. Uzupełnia najważniejsze składniki mineralne, głównie wapń i magnez.

    Zalecenia dotyczące picia napoju Woda Redox®

    • Wody Redox® nie zaleca się pić w trakcie posiłków.
    • Zalecane jest pić napój:
    – 15 min przed jedzeniem
    – 2 godz. po jedzeniu
    • Nie należy popijać nim leków zakwaszających
    (np. redukujących objawy przeziębienia czy grypy)
    • Zalecana ilość to od 1 do 12 szt. saszetek dziennie, w zależności od wagi ciała lub   poziomu zakwaszenia. W profilaktyce zdrowotnej zaleca się picie 2 do 4 saszetek   dziennie napoju Woda Redox®. Należy przyjąć, iż prawidłowa, dzienna ilość   napoju, pozwalająca skutecznie odkwasić organizm to 30 ml/1kg wagi ciała.
    • Przechowywać w chłodnym miejscu.
    • Nie rzucać opakowaniem, gdyż może pęknąć.
    • Opakowanie jednorazowe, spożyć krótko po otwarciu. Gdy napój jest otwarty   szybko (w przeciągu godzin) traci swoje cenne właściwości.
    • Brak przeciwwskazań dotyczących stosowania napoju Woda Redox®
    Zalecenia dotyczące stosowania na skórę napoju Woda Redox®
    Woda Redox® to równocześnie doskonały kosmetyk. Stosowany na skórę w postaci okładów powoduje odmłodzenie się skóry, redukuje opuchlizny, przyśpiesza gojenie się ran, redukuje zmarszczki i ujędrnia ją. W tym celu należy nasączyć ściereczkę lub watkę i nie wyciskając jej położyć
    na skórę na ok. 15 do 20 min.
    Nie ma żadnych przeciwwskazań dotyczących stosowania napoju Woda Redox® na skórę.
    Napój należy spożyć lub wykorzystać kosmetycznie przed upływem daty zalecanej do spożycia.
    Zobacz na dolnej krawędzi opakowania. Okres zalecany do spożycia to 1,5 miesiąca od daty produkcji.
    Napój jest przydatny do spożycia przez okres 3 miesięcy od daty produkcji.

    Woda Redox w aspekcie sportowym

    Picie wody alkalicznej przed, podczas i po wysiłku podnosi poziom nawodnienia oraz redukuje zakwaszenie i podnosi wydolność organizmu.
    Dla zawodników uprawiających sport zawodowo lub rekreacyjnie, ważne jest dostarczanie przed, podczas i po wysiłku fizycznym odpowiedniej jakości i ilości płynów do organizmu, a przede wszystkim dobrej wody.
    Wahania poziomu PH organizmu mają niekorzystny wpływ na ogólny stan zdrowia, wagę, samopoczucie, poziom zmęczenia i bólu i poprzez to wydolność treningową.
    Mięśnie pracują najlepiej w wąskim zakresie pH. Podczas odpoczynku Ph mięśni wynosi około 6.9, podczas gdy Ph krwi ma 7.4. Podczas dużego wysiłku fizycznego następuje spalanie w procesie beztlenowym, gdyż występuje niedobór tlenu. Dla uzyskania energii spalamy glikogen zmagazynowany w mięśniach. W wyniku tego wytworzony zostaje kwas mlekowy, kwas pirogronowy i dwutlenek węgla, które powodują, że Ph mięśni obniża się tym szybciej im intensywniej ćwiczysz, co prowadzi do efektu zmęczenia. Nagromadzenie kwasu w mięśniach ogranicza produkcję ATP, kluczowego enzymu, kumulującego i przenoszącego energię podczas wykonywania wysiłku. Kiedy Ph mięśni spada poniżej 6.5, przestają one pracować równomiernie, co można zauważyć, gdy zawodnicy tracą koordynację ruchu podczas wysiłków, szczególnie długotrwałych z elementami przyspieszeń i gwałtownych ruchów, które wymagają koncentracji i utrzymania zachowań skoordynowanych ( tj. piłka nożna, tenis ziemny, koszykówka, siatkówka, hokej i inne). Również odkładający się w komórkach mięśniowych kwas mlekowy powoduje spowolnienie reakcji z powodu zaburzenia impulsu elektrycznego na poziomie układu nerwowego w środowisku kwaśnym.
    Wielu sportowców, nawet nieświadomie, stosuje dietę, w której przeważają produkty powodujące zakwaszenie organizmu, zaburzając przez to równowagę kwasowozasadową. Zapominają o konsumowaniu bogato alkalicznych produktów mineralnych, takich jak orzechy, owoce, warzywa. Za to spożywają nadmiar kwaśno-pochodnych produktów, jak mięso, nabiał, wysoko fruktozowe energetyczne batony, kwaśno-energetyczne sportowe napoje. Wszystkie te kwaśne produkty powodują wysokie zagrożenie zakwaszeniem, utratą zdrowia i słabą efektywnością koordynacyjo-ruchową sportowców. Wprowadzenie alkalicznej wody jonizowanej poprawia sportowcom właściwe nawodnienie komórek, zabezpieczając organizm przed zmęczeniem podczas wysiłku oraz niweluje negatywny wpływ w/w zakwaszających produktów na organizm.

    Woda Redox w aspekcie zdrowotnym

    Starzenie się organizmu to nic innego jak starzenie się komórek naszego ciała spowodowane zakwaszaniem i działaniem wolnych rodników.  Zwiększony poziom zakwaszenia i wolnych rodników w organizmie przyśpiesza okresy podziału komórek, które dzielą się określoną ilość razy wg. kodu DNA. Im intensywniej są uszkadzane tym częściej się dzielą. Sam proces zakwaszania i powstawania wolnych rodników jest nieunikniony, gdyż wynika on z przemiany materii i oddychania. Stres, wysiłek fizyczny i promieniowanie pola elektromagnetycznego to tylko podstawowe źródła zakwaszenia i wolnych rodników. Lecz tylko od nas samych zależy czy procesy te są bardziej lub mniej intensywne. Zależy to głównie od środowiska w którym żyjemy oraz przede wszystkim od tego, co i ile jemy i pijemy. Woda, którą na co dzień pijemy ma tutaj kluczowe znaczenie. Możemy bardzo skutecznie zapobiegać w/w skutkom właśnie dzięki wodzie cechującej się określonymi parametrami. Duża zawartość minerałów w wodzie jest wręcz niekorzystna dla procesu detoksykacji organizmu.
    Jesteśmy, można powiedzieć „istotami wodnymi”, ponieważ w 70% składamy się z wody, należy zadbać o to, aby jej ubytek z organizmu z wiekiem, był jak najmniejszy, gdyż:
    starzenie się = wysuszanie organizmu
    a odmładzanie = skuteczne nawadnianie organizmu
    To właśnie woda najskuteczniej obniża poziom zakwaszenia, a gdy dodatkowo posiada właściwości przeciwutleniające, równocześnie ogranicza działanie wolnych rodników.
    Aby organizm prawidłowo tj. z łatwością i bez utraty cennej energii przyswajał sobie wodę, musi ona być odpowiedniej jakości. Najistotniejsze cechy takiej wody to jej alkaliczność, zdolność przeciwutleniająca oraz molekularna struktura pozwalająca na łatwość przenikania przez organizm. Te właśnie cechy wody dają jej zdolność do rozpuszczania i usuwania toksyn ( odkwaszenie i detoksykacja ) oraz neutralizacji wolnych rodników, najskuteczniej.
    Takie właśnie cechy posiadają wody ze źródeł uznawanych za uzdrawiające, których na świecie jest dosłownie kilka.
    Komórki chronione przed zakwaszeniem i działaniem wolnych rodników potrafią się zregenerować. Regeneracja zakodowana jest w DNA.
    Już kilkadziesiąt lat temu japońscy naukowcy opracowali metodę wytwarzania alkalicznej wody, wzbogaconej aktywnym wodorem, która spełnia właśnie te oczekiwania.
    Woda wytworzona tą metodą w najbardziej skuteczny, znany ludzkości sposób neutralizuje działanie wolnych rodników i odkwasza i nawadnia organizm
    Ujemne jony wodorotlenowe zawarte w takiej wodzie z łatwością neutralizują wolne rodniki a podwyższony poziom PH wpływa wyjątkowo korzystnie na zachowanie równowagi  kwasowo-zasadowej organizmu. Przeciwutleniające właściwości czerwonego wina czy zielonej herbaty są w porównaniu z alkaliczną wodą wielokrotnie słabsze.
    Pijąc taką wodę już w niedużej ilości, redukujemy lub zapobiegamy skutkom działania wolnych rodników.  Wg. danych statystycznych WHO Japonia posiada najlepsze na świecie parametry zdrowotne swoich obywateli. To właśnie tam na masową skalę stosowana jest woda wzbogacona ujemnymi jonami wodorotlenowymi. Stosuje się ją powszechnie do picia, kosmetycznie oraz przez lekarzy w celach medycznych.
    Napój Woda Redox® jest całkowicie bezpieczny. Z łatwością można się przekonać o jego zbawiennym oddziaływaniu na organizm poddając badaniu swoją krew przed rozpoczęciem oraz po kilku dniach zażywania napoju. W tym czasie należy wypijać min. ok. 1 litra napoju dziennie.
    Pijąc Wodę Redox® skutecznie wymiatasz wolne rodniki, alkalizujesz i nawadniasz organizm. Jest to podstawa dobrego zdrowia. Nauka wykazała, że zakwaszony organizm to środowisko wszelkich chorób. Zakwaszenie organizmu prowadzi do przedwczesnej starości i niedołężności. Zakwaszony organizm nie potrafi skutecznie usuwać produktów przemiany materii, co prowadzi do ich nagromadzenia w tkankach, stawach i naczyniach krwionośnych. Pogłębia to stan zakwaszenia. Spowalnia się proces przemiany materii. Szwankuje zaopatrzenie komórek w niezbędne składniki odżywcze. Dla odwrócenia w/w procesów, japońscy lekarze z powodzeniem stosują powszechnie wodę alkaliczną, wzbogaconą ujemnymi jonami wodorotlenowymi wobec swoich pacjentów. Istnieją tam szpitale z oddziałami medycznymi wykorzystującymi taką wodę jako środek medyczny.
    Badania naukowe wykazały, że żywe komórki istniejące w środowisku wodnym o silnym działaniu przeciwutleniającym i prawidłowym poziomie Ph, potrafią same się zregenerować. Również okres pomiędzy podziałami komórki znacznie się wydłuża. Już w roku 1912 Dr. Alexis Carrel otrzymał nagrodę Nobla za dokonania z badań w zakresie hodowli komórek.  Stwierdził on, że
    „Komórki potrafią się całkowicie zregenerować oraz trwać w tym stanie bez końca, jeżeli środowisko w którym się znajdują na to im pozwoli”.

    Napój woda redox w aspekcie kosmetycznym

    Z pewnością słyszeliście już Państwo o wodzie alkalicznej. Jej właściwości powodują, że jest to najdoskonalszy dla organizmu rodzaj płynu. W tym zakresie przeprowadzono wiele badań naukowych, które wykazały ogromną i niekwestionowaną ilość korzyści dla zdrowia płynących z jej stosowania. Wodę alkaliczną cechuje wysoki poziom Ph oraz niski potencjał redox. Przeprowadzone badania naukowe potwierdziły, że niski potencjał redox to podstawowa cecha powodująca, że woda ze źródeł uzdrawiających ma właściwości lecznicze. Im niższy jest potencjał redox wody, tym bardziej woda chroni nasz organizm przed wyniszczającym działaniem wolnych rodników, czyli utleniaczy. Utlenianie to ‘korozja’ naszego organizmu. To właśnie wolne rodniki są przyczyną starzenia się. Samo uzdrawianie komórek jest zaprogramowane genetycznie. Lecz nadmiar wolnych rodników spowodowany np. stresem, wysiłkiem fizycznym lub złym odżywianiem, znacząco zakłóca ten proces.  Zakwaszanie organizmu jest również naturalnym procesem wynikającym przede wszystkim z procesu przemiany materii.
     Jedynym sposobem na opóźnienie i spowolnienie procesu starzenia jest przeciwutlenianie  i permanentne przeciwdziałanie zakwaszaniu oraz prawidłowe nawadnianie organizmu.
    W ten sposób uaktywnia się proces regeneracji komórek i naprawy uszkodzonego DNA.  Bezpośrednim skutkiem takiego działania jest odmłodzenie organizmu zarówno wewnątrz jak i na zewnątrz. Następuje wyraźna poprawa naszego wyglądu.
    Wszystkie te 3 warunki możemy spełnić stosując napój Woda Redox®.
    Woda Redox® dosłownie odmładza nasze ciało. Skutki jej działania w znaczącym stopniu blokują proces starzenia, niezależnie od stanu naszego zdrowia. Gdy ilość wolnych rodników w organizmie jest minimalna, komórki naszego ciała zaczynają wykonywać swoją najważniejszą funkcję, zaczynają same się ‘naprawiać’. Woda Redox ® likwiduje wolne rodniki. Dzieje się tak dzięki zawartości w niej aktywnego wodoru, który przekształca wolne rodniki w pożyteczny rodzaj tlenu.
    Pijąc regularnie Wodę Redox® już po niedługim czasie odczuwa się poprawę samopoczucia.
    Woda Redox ® wzmaga i uruchamia proces odtruwania organizmu. W pierwszej kolejności następuje odkwaszenie organizmu. Odczujecie to Państwo po wzmożonej pracy nerek. Odkwaszają się jelita a co za tym idzie cały organizm, do ostatniej komórki naszego ciała. Poprawia się nasz wygląd, skóra zostaje nawodniona od środka. Poprawia się jakość włosów.
    Woda Redox ® powoduje o wiele szybszą wymianę wody w komórkach naszego ciała, nie zużywając przy tym cennej energii, która jest potrzebna w ciągłym procesie odbudowy i regeneracji. O wiele łatwiej przenika ona przez błonę komórkową i poprzez wymianę wody w jej wnętrzu następuje proces przyśpieszonego oczyszczania. Tylko sprawne, nieuszkodzone lub zregenerowane komórki zawierają odpowiednią ilość wody. Młody organizm zwiera do 75% wody a stary nawet 45%. Proces starzenia to proces ‘wysychania’ organizmu. Tak jak liście na drzewach od wiosny do jesieni.
    Świetne efekty dla skóry uzyskuje się stosując okłady z Wody Redox®.  Woda alkaliczna regeneruje głębokie warstwy skórne. Dzięki temu następuje redukcja zmarszczek oraz ujędrnienie skóry.
    Okłady na oczy mają działanie odprężające i niwelujące podkrążenia i opuchlizny.
    Wcieranie w skórę głowy wzmacnia włosy, gdyż regeneruje mieszki włosów.
    Noblista Dr. Alexis Carrel ( dokonania w zakresie hodowli komórek ) stwierdził:
    „Komórki potrafią się całkowicie zregenerować oraz trwać w tym stanie bez końca,
    jeżeli środowisko w którym się znajdują na to im pozwoli”

    Dlaczego nalezy równoczesnie sie odkwaszac, nawadniac i przeciwutleniac?

    Należy zdać sobie sprawę z tego, że:
    A. samego procesu zakwaszającego czy utleniającego organizm nie można w żaden sposób uniknąć, ponieważ wynika on z procesu przemiany materii.
    B. można jednak skutecznie redukować skutki tego procesu poprzez odpowiednie odżywianie, a co najważniejsze i co bardzo ułatwia sprawę, poprzez nawadnianie organizmu wodą alkaliczną, którą jest napój Woda Redox®
    Osoby, którym nie jest obojętne własne zdrowie, muszą zdać sobie sprawę z konieczności działań odkwaszających i przeciwutleniających, gdyż proces utraty zdrowia a przez to sprawności ruchowej i dobrego samopoczucia, jest ściśle związany z poziomem zakwaszenia organizmu. Woda alkaliczna niweluje stres oksydacyjny, najgroźniejszy proces występujący w naszym organizmie, gdyż przeciwutlenia ( neutralizuje wolne rodniki ). Dodatkowo odkwaszenie organizmu może zredukować koszty leczenia do minimum lub całkowicie. Zdajmy sobie sprawę, że zarabiamy pieniądze po to aby cieszyć się życiem i korzystać z istniejących wokół możliwości, a nie po to aby przesiadywać u lekarza i się zamartwiać o nasze zdrowie. Gdy sobie uświadomimy, że w zdrowym organizmie, ilość wody to nawet 80% masy ciała, a reszta to tylko ‘osłonka’ dla niej, staje się jasnym, że jakość tej ‘osłonki’ zależna jest przede wszystkim od wody. To woda jest najważniejsza dla zdrowia a nie masa pokarmowa.
    To woda transportuje składniki odżywcze i ‘wyprowadza’ z komórek produkty przemiany materii rozcieńczając je, co obniża ich toksyczność, a następnie wydala je z organizmu. W ten sposób każda komórka oraz kod DNA jest chroniony przed uszkodzeniem. Produkty przemiany materii, jeżeli nie są neutralizowane kwasowo, jako kwas niszczą organy i naczynia krwionośne, co z upływem czasu ujawnia się jako choroby i niedołężność. Prawidłowe przyswajanie składników odżywczych oraz witamin a co za tym idzie wytwarzanie odpowiednich enzymów alkalizujących, możliwe jest jedynie w odpowiednim przedziale Ph organizmu. Im wyższe jest zakwaszenie, tym węższy jest ten przedział. Proszę sobie uświadomić, że każda komórka rakowa ma odczyn kwaśny. Rak nie powstaje w środowisku alkalicznym. Nie ma raka w środowisku powyżej Ph = 6,5. Istnieją poważne przesłanki naukowe co do bezpośredniego związku pomiędzy zdolnością przeciwutleniającą organizmu a odpornością na HIV/AIDS , choroby neurodegeneracyjne czy też nowotwory.
    Objawy zakwaszenia organizmu
    • – niedobory pokarmowe
    • – odwodnienie
    • – zmęczenie
    • – ospałość
    • – zły nastrój
    • – niepokój
    • – zaparcia
    • – bóle głowy
    • – alergie
    • – obniżona odporność immunologiczna
    • – bezsenność, trudność zasypiania lub płytki sen
    • – bezpłodność, impotencja
    • – zaburzenie erekcji
    • – nadciśnienie lub niedociśnienie tętnicze
    • – nieprawidłowe wyniki badania krwi
    • – niska odporność na przeziębienia i grypy
    • – bóle mięśniowe i zakwasy
    • – bóle kręgosłupa
    • – osłabienie wzroku, smaku i/lub powonienia
    • – podkrążone i/lub opuchnięte oczy
    • – suche, ‚sianowate’, łamliwe włosy
    • – dyskomfort w jamie brzusznej
    • – zaburzenia równowagi elektrolitycznej
    • – obfite lub nieregularne miesiączki lub ich brak
    • – sucha skóra
    • – plamy na skórze
    • – ostry zapach potu
    • – żylaki i widoczne naczynka pod skórne
    • – zgrubienia skóry np. na powierzchni grzbietowej rąk oraz na piętach ( pękająca   pięta ) – sugeruje zwapnienie żył i naczyń krwionośnych
    • – pękające paznokcie i suche skórki wokół paznokci
    • – uszkodzenie szkliwa zębów lub krwawienie dziąseł
    • – uszkodzenie naczyń krwionośnych i naczynek krwionośnych w oczach
    • – opuchlizna twarzy i policzków (zapalenia ślinianek)
    • – opuchlizna rąk i nóg
    • – awitaminoza
    • – niedobory minerałowe
    • – osłabienie serca, wątroby i układu pokarmowego
    • – podrażnienie przełyku, zgaga, refluks
    • – niechęć do samego siebie
    • – stany depresyjne
    • – nadwaga
    • – cukrzyca
    • – oraz cały szereg tzw. chorób cywilizacyjnych